2020. február 16., vasárnap


Tisztelt Magyar Régész Szövetség!

Százával ássák ki a magyar hieroglif írással írt rövid szövegeket és állítják ki a múzeumokban azok elolvasása nélkül. Ezt nem gondolom szerencsésnek. Kérem, javasoljanak valamit e probléma megoldására! Az én javaslatom az lenne, hogy üljünk le megbeszélni a megbeszélendőket. Amennyiben csak egy futóbolondnak tartanak a sok közül, akkor javaslom, szánjanak egy kis időt a közel 50 év kutatási eredményeit összegző Magyar hieroglif írás c. kötetem tanulmányozására! Sok kérdésük megoldódhatna. 



Üdvözlettel: Varga Géza 06(20)534-2780

Párbeszéd a Tudomány embereivel és másokkal https://vargagezairastortenesz.

***

Magyar Régész Szövetség Elnökség elnokseg.mrsz@gmail.com

10:24 (54 perccel ezelőtt)
címzett: Varga
Tisztelt Varga Géza,

Köszönjük a megkeresést és a bizalmát. A Magyar Régész Szövetség azonban nem tudományos, hanem érdekvédelmi szakmai szervezet és mint ilyen nem foglalkozik az Ön által felvetett probléma megoldásával. 

Üdvözlettel,
Zatykó Csilla


***

Tisztelt Zacskó Csilla!



Köszönöm a válaszát! 

Nyilván Önök tudják jobban, mi a céljuk. 

Én azonban mégis arra kérem, hogy - ha erre egy kicsi lehetőséget lát - gondolja végig ismételten a javaslatomat! A régészeknek nyilván nem áll érdekükben a sorozatos szakmai csőd nyilvánvalóvá válása és a saját lejáratódásuk tétlenül nézése, ezért - legalább az oldalvizeken - akár segíthetik is a kérdés megoldását. Például ajánlhatna valakiket, akik hajlandóak ezt a kérdést a magukénak érezni és tenni a megoldásért. Vagy egy körlevelet intézhetne a tagságukhoz, hogy érdekel-e valakit ez a kérdés, legalább magánszorgalomból. Fontos nemzeti és régészeti kérdésről van ugyanis szó, ezért még a régészek között is akadhat valaki, aki megérti, hogy lépni kell. Például olyan szégyenletes helyzeteket lehet elkerülni, mint ami a karosi csontok és az Attila kiállítás esetében bekövetkezett. Több hasonló eset várható és bármelyik régész kerülhet olyan helyzetbe, hogy döntenie kellene, de nincs kidolgozva a követendő magatartás a szakmán belül. Abból pedig a magyar régész szakma hazai és nemzetközi - még nagyobb -  lejáratódása fog következni - elkerülhetetlenül. De ha Önöket ez nem érdekli, mert érdekvédelem alatt csak az anyagi körülményeket értik, akkor kár minden szóért.

Karosi hunfoglalók, Révész László és Török Tibor nézeteltérése


Bernert Zsolttal, a Természettudományi Múzeum főigazgatójával beszélgetek az Attila-kiállításukról

Üdvözli: Varga Géza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése